Aktiviteter

Landsstævneugen er fyldt med forskellige aktiviteter for Efterskoleholdet. Det være sig idræts- og hyggeaktiviteter, kor og musik, fritid til at opleve landsstævnet og en fest kun for Efterskoleholdet. Alle elever, der deltager på Efterskoleholdet L2025, er med i efterskolernes store show. Inden landsstævnet vil der være træning hjemme på skolerne, hvor der vil være en fælles del i det store show, som alle – uanset hovedfag – skal træne og deltage i. Hovedfaget gymnastik vil have sit fokus på at træne til det store show. Derfor vil elever, der vælger gymnastik som hovedfag, være en større del af showet og skulle træne flere serier hjemmefra, end elever der vælger andet hovedfag. De andre hovedfagsmuligheder er fodbold, beachhåndbold, beachvolley eller outdoor. For andet hovedfagselever er man med i 3-5 indslag i showet.

Hovedfag

Vi er lige nu i gang med at planlægge hovedfagsaktiviteterne, som er det eleverne på efterskoleholdet bruger det meste af deres tid på til landsstævnet. Du kan se de foreløbige beskrivelser herunder.

Gymnastik

Når du vælger gymnastik som hovedfag skal du være med i en stor del af showet. Du træner på din efterskole inden landsstævnet. Hovedfaget Gymnastik er opdelt i mindst to grupper, der som udgangspunkt træner separat. Overordnet vælger den enkelte skole, om man er Gym 1 eller Gym 2 skole, hvor Gym 2 skolerne har en lidt højere sværhedsgrad end Gym 1 skolerne. Gym 1 og Gym 2 skoler indgår lige meget i det store efterskoleshow. Derudover arbejdes der med yderligere opdelinger, som koreograferne definerer.

Hovedfaget gymnastik trænes på stævnestadion og øvebanen lige vest for stadion.

Fodbold

I hovedfaget fodbold tilrettelægges en særlig efterskoleturnering.  Vi arbejder lige nu med at få lavet en god turneringsform, som vi beskriver her, når den falder på plads.

Der spilles i en pige- og en drengeturnering.

Fodbold forventer vi spilles i Hover, hvor der bliver fed stemning og fodboldfeber. Hover ligger 5 km fra stævnecentrum og der går busser til og fra fodboldbanerne, så du nemt og effektivt kan komme frem og tilbage.

Outdoor

Er du til klatring, kajak, SUP, MTB og naturtræning?

Vand, skov, bakker, blå himmel og frisk luft. Vejle har det hele og er et af de bedste steder i Danmark at dyrke outdoor idræt. Vi sørger for udstyret og seje instruktører, du sørger for at være frisk på at få bevæget dig til lands, til vands og i luften. Outdooraktiviteterne bliver mountainbike, kajak, SUP, klatring og trailrun og du kommer til at prøve kræfter med det hele. Vi kommer mest til at være i Nørreskoven og ved den strand, der hedder Albuen.

Beachhåndbold

Er nabo til beachvolley i stævnecentrum og den fede stemning er den samme i landets største sandkasse. Kan du kaste dig rundt i sandet i flyveparader eller udføre vilde piruetter? Så er der gode point at score. Beach-håndbold er håndboldens legeplads og showroom. Spillet er for dig, der elsker at dyste på reflekser og lave spektakulære stunts med krop og bold. Målvogteren er med i angrebet, og den mindre bane skaber en masse dynamik og et hurtigt spil med mange afslutninger uden den fysiske nærkontakt, som man kender fra traditionel håndbold. Det bløde underlag gør spillet meget bevægeligt, frit og uforudsigeligt.

Vi spiller drenge- pige og mixturneringer med fire mand på banen.

Antal spillere pr. hold (min. 4 – 8 pr. hold). Det forventes, at holdene som udgangspunkt sammensættes fra egen skole, men hold kan sammensættes på tværs af skoler, hvor antallet ikke går op.

Beachvolley

Landets største sandkasse lander lige midt i stævnecentrum til Landsstævnet i Vejle. Vi har bestilt godt vejr, musik og solcreme i lange baner. Tag solbrillerne på og gør klar til at spille. Der spilles efter DGI Open koncept, det betyder, at du bare møder op og så etableres holdene på stedet. Der spilles en pige-, drenge- og en mixturnering efter ranglistestrukturen – dvs. spil så meget du orker mod hvem du vil!

Antal spillere pr. hold: 3 spillere på banen ad gangen (max holdstørrelse på 5).

Valgfag

Der bliver et bredt udvalg af valgfag at vælge imellem for eleverne på Efterskoleholdet.

Vi er lige nu i gang med at gøre beskrivelserne af valgfagene klar. Så snart de er klar, uploades de til hjemmesiden

Musik og kor

Der arbejdes på, at levende musik og kor bliver en del af showet. Musik og kor vil også være at finde i Efterskoleholdets ugeprogram.

Parade, åbning og afslutning

Landsstævnet starter med en stor parade gennem Vejle by efterfulgt af et forrygende åbningsshow. Efterskoleholdet deltager i en eller anden form i paraden og åbningen. Landsstævnet afsluttes søndag d. 6. juli 2025 om formiddagen med et afslutningsshow, hvor Efterskoleholdet er med til at sætte punktum.

Efterskolefest

Landsstævnet er også fester, derfor bliver der også holdt en fest kun for Efterskoleholdet onsdag aften under landsstævnet. Navnet på kunstner og band offentliggøres her på siden, så snart aftalen er på plads. Festen er selvfølgelig uden alkohol.

Aktivitetssteder

Efterskoleholdets deltagelse i landsstævnet i Vejle er koncentreret omkring stævnecentrum. En stor del af træningen til showet vil foregå på det store stævnestadion og øvebanen lige ved siden af. Næsten alle andre aktiviteter foregår i eller tæt på stævnecentrum. Fodbold foregår i Hover og badminton i Søndermarkshallen. Til disse aktiviteter sørges for transport.

Kort over landsstævneområdet

Landsstævnecentrum bliver placeret lige vest for Rosborg Gymnasium i Vejle. Området mellem DGI Huset i Vejle og stævnestadion, som bliver placeret ca. 750 meter længere vestpå, kommer til at summe af aktivitet fra d. 3. juli til d. 6. juli, fordi stort set alle idrætsaktiviteterne finder sted i dette område. Når kortet over stævnecentrum offentliggøres, linkes der til det her fra siden.