Efterskoleholdet L22 - Hovedfag

Hovedfag

Alle elever der deltager på Efterskoleholdet ved L22, er med i efterskolernes store show. Ikke alle vil være med i det hele – dette afhænger af valget af hovedfag. Der vil forud for Landstævnet være træning hjemme på skolerne, hvor der vil væres en fælles del, som alle – uanset hovedfag skal træne og deltage i, i det store show. Hovedfaget gymnastik vil have sit fokus på at træne til showet, og derfor vil de elever der vælger gymnastik som hovedfag være en større del af showet, og derfor også skulle træne flere serier hjemmefra, end elever der vælger fodbold, beach håndbold, beachvolley eller friluft som hovedfag.

Gymnastik

Hovedfaget Gymnastik er den centrale base i det store efterskoleshow. Der laves masser af gymnastik sammen med mange andre gymnastikglade elever, og arbejdes målrettet mod det store show. Alle elever der vælger gymnastik som hovedfag vil være med i hele showet.

FODBOLD

I hovedfaget fodbold, tilrettelægges en særlig efterskoleturnering.  Vi spiller Five-a-side turneringer med 5 mands hold på banen (med max. 8 spillere pr. hold.)

Der spilles i en pige- og i en drengeturnering.

Fodbold vil under Landsstævnet være centralt placeret midt i stævnecentrum og lige ved siden af efterskolernes spisetelt.

Beach håndbold

I hovedfaget beach håndbold tilrettelægges en særlig efterskoleturnering.  Vi spiller som navnet antyder i sand på deler stævneområde med beachvolleyspillerne.

Der spilles i en pige- og i en drengeturnering.

Beachwolley

Hovedfaget Beachvolley giver en masser af spil, sjov og beachvolley. Der er skabt et ”strandparadis” lige ved stævnecentrum, hvor musikken pumper, sandet er strøet ud, og nettene er sat op.

Der spilles i en pige- og en drengeturnering i en ranglisteturnering – dvs. spil så meget du orker!

Friluftsliv

I hovedfaget friluftsliv møder du naturen til lands og til vands. I Christiansminde øst for Svendborg havn er Landsstævnets frilufts- og adventureområde, hvor du vil dufte brænderøgen fra bålet mens du kan tage på vandet i kano eller kajak eller kaste dig ud i områdets MTB spor.

Valgfag

Til landsstævnet vil alle elever have to moduler med valgfag. Hver elev vælger ét valgfag og angiver samtidig en anden prioritet. Vi tilsigter at flest muligt får opfyldt deres første prioritet, men tildeler anden prioritet i det omfang valgfag ikke kan oprettes.

FØLGENDE VALGFAG ER UNDER OVERVEJELSE:

DANS

MUSIK

FACEOFF

FODBOLD

BEACH HÅNDBOLD

FN-verdensmål-logo

VERDEN ER VORES

BADMINTON

KOR

ADVENTURE

E-SPORT

Street art

STREET AKTIVITETER

NYE IDRÆTTER

BEACHVOLLEY

partners

BRÆTSPIL

SPRING

Aktivitetssteder

Efterskoleholdets deltagelse i Landsstævnet i Svendborg er koncentreret omkring stævnecentrum, hvor en stor del af træningen vil foregå, ligesom også de store boldspil; fodbold, beach håndbold og beachvolley vil foregå når stadion og stævnecentrum. Efterskolernes store show vil blive vist på det store Landsstævnestadion.

LANDSSTÆVNESTADION
Landsstævnestadion som det så ud til åbningen af Landsstævnet i Svendborg i 1994
HAVNEN
Centrum af Svendborg og havneområdet vil danne rammen om gymnastikgulve og festområder mm.
OLLERUP
Gymnastikhøjskolen i Ollerup vil danne ramme om en del af Efterskoleholdets springvalgfag
CHRISTIANSMINDE
Området ved Christiansminde vil skabe den perfekte ramme for sejlads, adventure mm.
SVENDBORG IDRÆTSCENTER
Svendborg Idrætscenter - bedere kendt som SG-huset ligger midt i stævneområdet