Efterskoleholdet L22 - Gymnastik som hovedfag

GYMNASTIK som hovedfag

Hovedfaget Gymnastik er den centrale base i det store efterskoleshow. Der laves masser af gymnastik sammen med mange andre gymnastikglade elever, og arbejdes målrettet mod det store efterskoleshow. Alle elever der vælger gymnastik som hovedfag vil være med i hele showet.

Gymnastik som hovedfag

Vælger du gymnastik som hovedfag vil du være med i hele det store efterskoleshow; ”Klodeværk”. Hovedfaget sigter med andre ord på at du bliver en central del af hele showet.

Du vil hjemme på skolen have trænet serier, opstillinger og vil komme til at møde gymnastikken på en helt ny måde, hvor alt det du lærer, kommer til at indgå i efterskoleshowet ”Klodeværk”.

De øvrige hovedfag: fodbold, beach håndbold, beachvolley og friluftsliv vil også deltage i dele af showet ”Klodeværk”, men i væsentligt mindre grad end hovedfaget gymnastik.

På en del af de deltagende efterskoler er det kun muligt at vælge gymnastik som hovedfag, da man her prioritere det store fællesskab hvor alle deltager i showet.

Gymnastik 1 eller Gymnastik 2

Hovedfaget Gymnastik er opdelt i et Gymnastik 1 og Gymnastik 2, hvor skolerne på forhånd har valgt om skolen er Gymnastik 1 eller Gymnastik 2 skole. Du skal altså som elev i dit valg af hovedfag ikke bekymre dig om dette.

Hovedfaget Gymnastik vil for alle deltagere, uanset om skolen vælger at deltage i Gymnastik 1 eller Gymnastik 2, være en central del i Efterskolernes store show. Begge grupper vil deltage lige meget i showet, men der vil være en differentiering i niveau og i træningsmængde.

Baggrunden for at lave en differentiering på gymnastik som hovedfag er, at vi ønsker at skabe størst mulig fleksibilitet og tilpasse niveau og aktivitet til flest mulige efterskoler. Vi vil gerne gøre hovedfaget gymnastik til den bedst mulige oplevelse for alle deltagere, hvad enten man som skole blot i begrænset omfang har fællesgymnastik, og gerne vil tilbyde sine elever at vælge gymnastik som hovedfag. Eller om man er en decideret gymnastikefterskole med gymnaster, der ikke kan få nok gymnastik.

Klodeværk

“Klodeværk” af navnet på det store efterskoleshow. Som symbol på showet har Benjamin Abana malet maleriet “Klodeværk”, som vil blive gennemgående i mange af showets elementer.

Spring i hovedfaget

I efterskoleshowet Klodeværk indgår også spring. Derfor vil der også for nogle elever være mulighed for at springe i forbindelse med hovedfaget Gymnastik.

Valgfag med gymnastik: