Efterskoleholdet L22 - Partners som valgfag

Brætspil - DM i Partners

Tag med til Landsstævnet og deltag i det efterskolemesterskaberne i ”Partners”. De fleste efterskoleelever er allerede mestre i Partners. Spillet er at finde i de fleste opholdsstuer og hyggerum på efterskoler over hele landet. Men nu er chancen for at stille op til DM i partners, hvor du sammen med din makker for mulighed for at dyste og udfordre efterskoleelever fra mange andre skoler.

Turnering

Plan for Partners valgfag til Landsstævnet

Tirsdag formiddag spiller elever fra Gym 2 skoler.

Vi sørger for at stille et passende antal spilleborde klar til kl. 9.00

Eleverne møder ind i teltet, i par, og fordeler sig ved spillepladerne, der har fået forlods løbende nummerering. Ved hvert spillebord ligger to Score-cards (ex 1A og 1B ved bord 1).

Score-card udfyldes af dommerne, der går rundt ved bordene (og hjælper i øvrigt) efter hver runde stopper.

En runde varer 45 minutter – herefter stoppes spillet og de to par 1A og 1B noteres for antal brikker i hus.

Hvis et spil afsluttes inden der er gået 45 minutter, noteres det vindende par med 8 brikker og det tabende par med det antal brikker de nåede i hus med. Begge par bliver siddende og venter indtil alle borde rokerer samtidigt.

Når alle par har fået noteret deres score, bliver alle A-hold siddende, mens alle B-hold rykker en spilleplade med uret rundt (dermed rykker 1B til Bord 2, 2B til Bord 3… osv)

I alt spilles der tre spil a 45 minutter – og til sidst tælles parrenes samlede score sammen og et antal vindere (ex 3 stk) kåres.

På samme måde spiller Gym 1 skolerne tirsdag eftermiddag

I pausen mellem de to runder stilles flere spilleborde op så vi er klar en ny runde med flere deltagere.

Samme turneringsform afvikles med kåring af vindere (ex 6 stk.)

Vi pakker alle spil ned

Torsdag

Vi mødes i god tid inden kl. 10 og stiller spilleborde klar til alle efterskoleelever (274 i alt).

Eleverne møder igen ind i teltet og fordeler sig ved bordene. Samme pointsystem gentages – samlede antal brikker i hus efter 45 minutter.

Efter tre runder kåres et antal vinderpar (ex 10 stk).

Regler for Partners turneringen

Læs reglerne for Landsstævnets partners turnering HER