Om showet

Når tusindvis af efterskoleelever løber ind på det store stævnestadion ved DGI’s Landsstævne, venter en enestående og spektakulær oplevelse både for de mange deltagende efterskolelever og det store publikum. Showet er uden sammenligning den største opvisning ved DGI’s Landsstævne og vil rumme alle de ca. 5700 deltagende efterskoleelever. Eleverne har brugt foråret på at træne hjemme på skolerne. I maj er de samlet til en fællestræning, og i dagene op til Landsstævnet træner de intensivt på at sætte alle indslag og koreografier sammen til et fantastisk show.  Elever, der vælger gymnastik som hovedfag, vil få en central rolle i hele showet, mens elever, der vælger enten fodbold, beachhåndbold, beachvolley eller outdoor som hovedfag, vil deltage i mindre omfang i det store show. Showet præsenteres tre gange til landsstævnet – fredag aften, lørdag eftermiddag og lørdag aften.

Mød koreografteamet

Stine Rudmose og Anthon Khorami skal stå i spidsen for Efterskoleholdets show.

Stine og Anthon har arbejdet sammen om mange gymnastikhold og projekter, og kommer derudover med solid erfaring fra efterskoleverdenen, hvor de begge har været gymnastiklærere i nogle år – Stine på Staby Efterskole og Vesterlund Efterskole og Anthon på Vesterlund Efterskole. Senest har de været med til at udvikle og være instruktører på Vesterholdet (et udtaget gymnastikhold for tidligere elever på Vesterlund Efterskole.)

Stine har en bachelor i historie og Anthon har en kaospilotuddannelse. De har solide kompetencer i projektledelse, procesfacilitering, kommunikation og formidling. De bringer nye idéer og inspiration med sig, og har et godt blik for de mange elementer, som opgaven med at udvikle Efterskoleholdets show indeholder, dvs. både kreativt, pædagogisk, teknisk, organisatorisk og ledelsesmæssigt.

Stine og Anthon bor sammen og har været kærester i mange år. De ved, at de også er rigtig gode samarbejdspartnere og supplerer hinanden godt, når de arbejder sammen. Lige efter nytår tager de hul på processen med at udvikle showet, som 5.000-6.000 efterskoleelever skal vise tre gange på det store landsstævnestadion til landsstævnet i Vejle, der finder sted fra 3.-6. juli 2025.

Om den opgave siger koreografteamet:

”Vi glæder os SÅ meget til at kickstarte dette kæmpe projekt. Det bliver fedt at samarbejde med Efterskolerne, lærerne og eleverne om at skabe et fantastisk show til landsstævnet i Vejle. Vi håber at showet bliver en smuk afslutning på et efterskoleår, men også en mulighed for læring, refleksion og ejerskab for lærere og elever.”

Projektleder for Efterskoleholdet, Lene Bruun, udtaler:

”Jeg glæder mig virkelig meget til at tage hul på samarbejdet med Stine og Anthon. Jeg er helt sikker på, at de bringer både tradition og fornyelse med sig, og vil udvikle et show, der bliver en kæmpe fælles oplevelse at deltage i for efterskoleeleverne og en seværdig oplevelse for alle tilskuerne.

Ofte stillede spørgsmål

Skal alle være med til hele showet?

Alle elever skal være med i det store show. Hvis man vælger gymnastik som hovedfag er man med i hele showet, men der vil være opdelinger undervejs. Hvis man vælger Andet Hovedfag (AH) er man med i 3 –  5 indslag i showet og er med i en mindre del af træningen på stævnestadion.

De deltagende efterskoler træner indslag til det store show med egne elever hjemme på skolerne i foråret 2025. Alle elever mødes d. 27. maj 2025 til en fælles træning, som bliver i Vejen. Alle elever på Efterskoleholdet mødes til fortræningsdage inden selve landsstævnet. Fortræningsdagene er fra mandag d. 30. juni-torsdag d. 3. juli, hvor selve DGI’s Landsstævnet starter.

Det kræver ikke nogen særlige forudsætninger ud over lyst og glæde ved bevægelse, og et ønske om at være en del af det store fællesskab på Efterskoleholdet.

Hovedfaget gymnastik er differentieret, så der bliver forskel på det niveau og den træningsmængde, man som skole skal planlægge efter. Den enkelte skole vælger, om man er Gym 1 eller Gym 2 skole. Gym 2 skolerne har en lidt højere sværhedsgrad end Gym 1 skolerne. Formålet er at give alle efterskoler mulighed for at vælge det niveau, man mener passer til sine elever.

Billetter til showet sættes til salg d. 12. november 2024. Info om, hvordan man køber billetter, lægges på hjemmesiden, så snart det offentliggøres.