Info til eleverne

Vi har samlet en række praktiske informationer nedenfor, som forhåbentligt kan være med til at give svar på nogle af de spørgsmål, som rejser sig i forhold til deltagelse på Efterskoleholdet til L25. Har du som deltager eller forældre spørgsmål til deltagelsen, bedes du rette henvendelse til den efterskole, du deltager igennem.

Forventninger til dig som elev og forældre

• Som elev skal du have stor lyst til at deltage både i forarbejdet og i selve stævnet – og være bevidst om, at deltagelsen til tider kræver overskud og ”gå-på-mod”.
  • Det er obligatorisk at deltage på de forudbestemte samlinger.
  • Eleverne bor og er sammen med Efterskoleholdet under hele arrangementet.
  • Eleverne er værdige repræsentanter for efterskolerne gennem færden/væremåde/opførsel.
  • Indtagelse/besiddelse af alkohol og euforiserende stoffer under såvel træningssamlinger som stævne er uforeneligt med at være med på holdet.
  • Som forældre skal du/I skal skriftligt acceptere dit barns deltagelse på holdet både mht. økonomi og ovennævnte krav for deltagelse.

Mad

Al mad er med i prisen for efterskoleelevers deltagelse i landsstævnet. Hal 4 i DGI Huset i Vejle bliver Efterskoleholdets spisesal. Der kan spise 2.000 personer ad gangen. Alle Efterskoleholdets måltider indtages i Hal 4 på nær enkelte måltider, der udleveres som madpakker. Sammen med tilmeldingen bliver der mulighed for at vælge gluten og/eller laktosefri og vegansk som specialkost. Når menuen kendes, uploades den her til hjemmesiden.

Elever skal individuelt tilmelde sig landsstævnet SENEST fredag d. 25. oktober 2024. Dette gøres direkte fra DGI’s hjemmeside. Sammen med tilmeldingen sker en online betaling på 2.000 kr.

Ved tilmeldingen skal der også vælges hovedfag og valgfag (for beskrivelser, se under aktiviteter). Inden der vælges, er det vigtigt at afklare, hvilket udbud den enkelte efterskole tilbyder af hovedfag og valgfag. Skolen vil inden tilmelding lave en vejledning til udfyldelse af tilmeldingen.

Link til tilmeldingen åbner september 2024, hvor vi også offentliggør linket HER.

Alle deltagere på Efterskoleholdet indkvarteres på skoler og ungdomsuddannelser i Vejle. Indkvarteringen foregår skolevis, så man kommer til at bo sammen med elever fra egen skole i landsstævneugen. Ved landsstævnet 2025 i Vejle har vi prioriteret, at alle elever fra Efterskoleholdet kommer til bo under fast tag og så tæt på stævnecentrum som muligt. De fleste indkvarteringssteder ligger mellem 0 og 2 km fra stævnecentrum. Afhængig af deltagerantal på Efterskoleholdet, kan der blive taget indkvarteringssteder i brug, som ligger mellem 2 og 4 km fra stævnecentrum.

Den enkelte efterskole fastsætter prisen for deltagelse på Efterskoleholdet. Alle deltagere på Efterskoleholdet betaler sammen med tilmeldingen 2.000 kr. til DGI. Den øvrige betaling for stævnet opkræves via den enkelte deltagende efterskole. Spørg din efterskole om den eksakte pris for deltagelse på Efterskoleholdet.

Det overordnede program for landsstævneugen er ved at være klar, du kan se det her. Der vil forekomme ændringer frem mod Landsstævnet og det endelige program forventes af være klart i starten af juni 2025.

Som deltager på Efterskoleholdet får man fælles tøj og dragter, som vi skal bruge i forbindelse med det store show. Der bliver mulighed for at prøve tøjet, inden det bestilles på den enkelte efterskole. Bestillingen af tøj forventes at foregå i starten af 2025.

Træningen til det store efterskoleshow starter hjemme på efterskolerne, hvor skolerne hver især træner og gør klar til, at efterskolerne samles til landsstævnet. Alle elever fra alle skoler samles tirsdag d. 27. maj 2025 hos Sportscenter Danmark – Vejen Idrætscenter til fællestræning én gang inden landsstævnet.

Den enkelte deltagende efterskole står for information om deltagelse i landsstævnet. Hvis du skal bruge yderligere information om dine muligheder for at være med på Efterskoleholdet, skal du spørge din efterskole.